Cozonac cu rahat si stafide

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 6201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba,
  • un cub drojdie proaspata-25g,
  • 2 oua+ 1 ou pt uns,
  • 50 ml ulei,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 fiola esenta vanilie,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala si lamaie,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 1 pahar lapte caldut,
  • 6 linguri zahar,
  • 500 g rahat,
  • 100 g stafide  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si stafide:

Punem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute.

Intr-un castron mare adaugam restul de faina,zaharul,untul topit,uleiul,aromele,ouale si in mijloc facem o gropita si turnam amestecul de drojdie. Framantam un aluat elastic,pana nu se mai leaga de mana. Acoperim vasul cu un servet curat si lasam aluatul la dospit,intr-un loc cald,cca 1 h pana isi dubleaza volumul.

Am impartit aluatul in doua parti. Prima bucata am intins-o rotunda,am asezat pe ea bucatele de rahat si stafide inmuiate in apa sau rom si incepem sa pliem marginile,ca pentru placinta,formand o bila,pe care o punem intr-o oala rotunda,tapetata cu hartie de copt. A doua bucata o impartim din nou in doua parti egale,intindem doua foi de lungimea tavii,pentru cozonac. Asezam felii de rahat pe toata suprafata si presaram pe deasupra stafide.

Rulam foile si obtinem doua rulouri pe care le impletim . Asezam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cozonacii cu ou batut si ii lasam din nou la dospit cca  30 de minute,dupa care se coc in cuptorul preincalzit in jur de 50-60 de minute.

Obtinem 2 cozonaci,pufosi si aromati,care merg de minune seara langa un pahar de lapte cald.

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

gaby_gabytza 1

05.01.2012, 09:54

Buuun

mirela0911 1

05.01.2012, 14:47

ce fain arata!

ionela2682 1

05.01.2012, 19:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa